UP54, Cala Vinyes

LocationCalvià, Mallorca
Built-up area436,67m²
Year2021
PhotographerJose Barceló

A place of rest at the foot of the Tramuntana mountain range.

A place where it doesn’t matter whether it’s summer or winter. A perfect paradise to disconnect. Located in Calviá, in the southwest of the island of Mallorca, UP54 is made up of two different levels and a common denominator: using the landscape as a base.

On the ground floor, and under this premise, the house is taken outside thanks to large windows that look out onto the garden and achieve a unique and extraordinary relationship with the landscape surrounding the plot.

The living area, dining room, and kitchen are adapted and converted into outdoor spaces, making the Mediterranean landscape part of the interior design. Toilet, pantry, laundry room, and storage room complete the rooms on the ground floor.

The staircase leads to the first floor where the most private rooms of the house are located, comprising four en-suite bedrooms. A longitudinal distributor separates the main bedroom from the rest.

The entrance hall welcomes us to a room of more than 38 square metres that also has a dressing room, bathroom, and bedroom. In the opposite wing, we find the remaining bedrooms, all with en-suite bathrooms, and one with an adjacent dressing room.

In the garden, the porch with masonry wall is used as a connecting thread to integrate the exterior and interior. The swimming pool reflects the Mediterranean landscape and refreshes the exterior.

The design of the space, the play of materials, and the chromatic range are essential in the house. in the house. Straight lines, 90-degree angles, and order. Wood, glass, and masonry. White, stone, and, of course, green. Design elements that organise and optimise the interior, make spaces more flexible, and change the relationship with their surroundings.

Volver
Contact our team without any compromise.
We are looking forward to hearing from you.

Contact us