UP24

LocationPalma de Mallorca
Built-up area292,18 m²
Year2017
PhotographerGermán Cabo

Only a few kilometers away from the countryside, the sea and the city, this is a refuge with its own personality that portrays the privileges of island living.

A linear block, which appears to be drilled from east to west, provides a house made out of two free volumes, with a continuous and horizontal path from the access to the back garden.

The house continuously opens out into the exterior, thanks to the serial perforations in all walls of the main volume, both on the ground and on the first floors, thus enabling outdoor terraces.

“The Balearic climate and the environment of the plot lead us to adopt the necessary measures to control sunlight in a dynamic way, so that it merges with the natural environment of the area.”

Lucía Pérez García. Architect at Ubiko

A perforation in the wall, while creating an inner courtyard, sheds light over the rooms on both floors, connecting the heights of the day and night areas, and thereby organizing the rooms that overlook the back garden, to which they are attached through their large terraces.

Shaped by the upper terrace, a large window below a porch enhances the link between the main rooms of the house and the leisure area, to which the pool is attached.

Volver
Contact our team without any compromise.
We are looking forward to hearing from you.

Contact us